Over mij

Als je weet hoe je moet luisteren, vertelt ieder paard je wat het nodig heeft.

Hoe het allemaal begon…

Jarenlang  heb ik doorgebracht op de plaatselijke manege, met cap aan het stuur en zweep in de hand op de fiets naar Pijnacker. Ieder weekend was ik daar te vinden, tot ik op 15 jarige leeftijd zoveel buikpijn kreeg van de manier waarop er met paarden werd omgegaan dat ik gestopt ben. 

Kort daarna kreeg ik mijn eerste verzorgpaard, een tinker genaamd Mallow. Daar is mijn liefde voor alles naast het rijden begonnen. Hij had wat gezondheidsuitdagingen waardoor ik urenlang op het web kon struinen naar informatie over wat een paard in basis nodig heeft. 

Na Mallow kocht ik Clover, een toen 2 jarige merrie die niets cadeau gaf. Goudeerlijk en gevoelig. Ik heb heel veel van beide geleerd. Clover moest ik helaas na 9 jaar verkopen.

Ik heb met Mallow en Clover altijd op drukke pensionstallen gestaan. En zoals vele van jullie waarschijnlijk wel herkennen, zoveel mensen, zoveel meningen. Het is voor mij een les geweest om mijn eigen plan te trekken. Voelde het niet goed? Dan deed ik het niet. 

Wel ben ik altijd al als een spons bezig geweest met informatie rondom de paarden. Urenlang kon ik stil zitten en observeren. Paarden in de kudde of in omgang met mensen. Dat heb ik altijd al machtig interessant gevonden. Ook online was ik altijd aan het zoeken, verschillende forums en ‘paard natuurlijk’ sites kende ik van voor naar achteren. Na enige tijd begon ik met volgen van lezingen van verschillende professionals. Nadat ik ook stalgenootjes voorzichtig advies begon te geven voelde ik, dit is wat ik wil. 

Toen mijn kinderen oud genoeg waren heb ik mij ingeschreven voor de opleiding cranio sacraal therapie voor paarden en daar viel alles op z’n plek. Ik volgde daarnaast meerdere bijscholingen en ik vormde een netwerk van fijne paardenprofessionals om mij heen. 

En nu ben ik hier, gediplomeerd paarden therapeut en nog lang niet uitgeleerd. Ik vind het van groot belang om mezelf te blijven ontwikkelen.

“Een van onze grootste vrijheden is hoe we op dingen reageren.”

En nu?

Nu woont Douglas bij mij. Of nouja, op zichzelf natuurlijk. Ik huur samen met 2 andere een stukje wei wat we hebben ingedeeld als ‘paddock paradise’.

Ik kwam Douglas in 2018 tegen op een foto op facebook en vanaf dat moment wist ik wat ik nu weet. In 2019 kwam hij bij mij en sindsdien ben ik opnieuw geraakt, zoals bij Mallow en Clover.

Douglas heeft met zijn 12 jaar een heftig verleden achter de rug van mishandeling en verhandeling. Hij is wat sceptisch naar mensen maar onder die enorme haardos schuilt een van de meest geduldige, zachte en liefdevolle paarden die ik ooit ontmoet heb. En als je hem echt goed kent, zie je hoeveel humor hij heeft. 

Samen doen we wat we leuk vinden, force free en vanuit intrinsieke motivatie.

Mijn werkwijze en methode

Samenwerken

Vanuit een intrinsieke motivatie en positieve benadering.

Persoonlijke aandacht

Samen kijken naar jullie specifieke situatie en een gerichte oplossing.

Gediplomeerd

Ik ben gediplomeerd paardentherapeut

Mijn opleidingen & cursussen

Gratis e-book

Download nu mijn gratis e-book 'het oerpaard in de moderne tijd'.

In dit korte boek vind je waardevolle informatie die voor elke paardeneigenaar van toepassing is. Hoe houdt dat oerpaard zich in onze moderne tijd? En wat kan jij doen om je paard gezond te houden? Veel leesplezier!*

*Als extra bonus ontvang je automatisch mijn intuitieve nieuwsbrief waarin ik waardevolle inzichten deel en je als eerste op de hoogte breng van acties.
Geen spam en mocht je willen kun je je met 1 klik op de knop uitschrijven.