Samen met je paard

Coaching

Ik help mensen op weg wanneer ze problemen ervaren in omgang met hun paard. Bijvoorbeeld onbegrip in gedrag, paardentaal of training.

waar loop je tegenaan?

Communicatie en geduld zijn de sleutelwoorden

Ervaar je druk van je omgeving op hoe je met je paard wil omgaan? Vertelt iedereen je hoe je je paard het beste kunt ‘aanpakken’ maar doet het pijn in je buik? Is er veel frustratie of laat jouw paard gedrag zien waar je niets van begrijpt? Het is een herkenbaar beeld van de hedendaagse paardenwereld. Er zijn vele verschillende manieren om met paarden om te gaan, om ze te huisvesten, te voeren en met ze te communiceren. Dit kan zorgen voor veel frustratie en onbegrip.

Maar wat als...

we gewoon eens beginnen met luisteren.

Ik denk dat een ieder die dit leest het met mij eens is dat paarden hele intelligente dieren zijn. Ze leggen snel verbanden en zijn in staat tot diepe emotionele contacten. Paarden zijn ook heel goed in staat tot communicatie, sterker nog, zonder deze communicatie zouden ze het in het wild niet lang volhouden.

Lange tijd geleden hebben wij besloten de zorg van de paarden voor hen te doen. We plaatste een hek om hun leefgebied en deden alles uit eigen initiatief om ze zo goed en gezond mogelijk te houden. In ruil voor werk wat ze ons moesten leveren. Tegenwoordig hebben we onze paarden vooral voor eigen plezier. En als we elkaar niet begrijpen of er is iets mis, vullen we graag voor hen in wat er dan aan de hand zou kunnen zijn.

Regelmatig vraag ik mij af, wie zou ons beter kunnen vertellen wat ze nodig hebben, wij? Of misschien toch zijzelf? We hoeven alleen maar te luisteren. 

De oplossing?

Ik ga je hierbij helpen

Door eigenlijk simpelweg te kijken naar wat je paard je verteld. Heeft hij/zij fysiek ongemak? Of is er veel stress in de kudde? En dan vooral, waarom? Of nog belangrijker, hoe gaan we dit oplossen. Samen kijken we naar mogelijkheden en realiseren we een plan van waar uit jij en je paard verder kunnen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.